Wonen in Duitsland?

Woon je dicht bij de grens of ben je in deze regio op zoek naar een woning? Dan is het misschien een goed idee om ook eens over de grens te kijken. Het is immers niet toevallig dat er meer en meer Nederlanders actief zijn op de Duitse huizenmarkt nabij de grens. Een huis in Duitsland kopen heeft heel wat voordelen die een dergelijke keuze niet alleen aantrekkelijk, maar ook logisch maken. Bovendien zijn er heel wat gespecialiseerde agentschappen, zoals bijvoorbeeld hollandimmocenter.com actief op de markt die jou vast en zeker verder kunnen helpen bij de zoektocht naar jouw droomhuis.

Lekker goedkoop wonen in Duitsland

Het eerste grote voordeel, meteen ook het grootste argument voor velen, is het kostenplaatje. De prijzen in Duitsland liggen een stuk lager dan aan onze kant van de grens. Waar je in Nederland net een appartementje voor hebt kan je in Duitsland een paar kilometer verder al snel een huis met tuin voor op de kop tikken. In sommige regio’s scheelt die kostprijs tot 40% en daar stopt het nog niet. Ook de hypotheeklasten zijn slechts een fractie van wat je in Nederland kwijt bent en tal van andere kosten vallen lager uit.

Andere voordelen

Geld is ontzettend belangrijk, maar er spelen natuurlijk nog tal van andere factoren een rol bij de zoektocht naar een huis. Ook op dat vlak is Duitsland echter een aantrekkelijke keuze. Zo is de Duitse gezondheidszorg goedkoper dan in Nederland en een stuk efficiënter geregeld. Geen ellenlange wachtrijen en veel tijdsverlies. Heb je kinderen? Dan is het leuk om te weten dat het onderwijsniveau in Duitsland hoger ligt dan in Nederland. Bovendien kan je hen op deze manier tweetalig opvoeden. Een talent waar ze in hun latere leven nog heel wat voordelen uit kunnen puren.

Professionele hulp

Overtuigd om een stap te zetten op de Duitse markt? Dan spreekt het voor zich dat je bij voorkeur de hulp van een professional inschakelt. Het is een ander land met andere regels en andere valkuilen. Zonder ervaring in de sector kan je al snel voor een onaangename verrassing komen te staan. Met de hulp van een ervaren agentschap zoals hollandimmocenter.com hoef je echter niets te vrezen.