Wandelen op de Veluwe

Het is prachtig om wandelingen te maken op de Veluwe. In ons land biedt de Veluwe één van de mooiste wandelmogelijkheden. Prachtige bossen, zandvlaktes en recreatieparken; er is voor ieder wat wils. Je kunt serieus urenlang wandelen op de Veluwe en genieten van de omgeving. Via vvvepe.nl kun je wandelroutes bemachtigen om zo zelf het onderste uit de kan te halen uit je wandeltochten.

Wandelarrangementen

Voor de fanatiekelingen worden er ook wandelarrangementen georganiseerd door bepaalde recreatiefirma’s. Hiermee kun je prachtige tochten ervaren en ’s avonds sfeervol en rustig accommoderen. Dit geeft je echt een unieke ervaring die je nooit meer zal vergeten.

Wild spotten

De Veluwe is ook een paradijs voor wildspotters. Er zijn allerlei dieren te zien. Je kunt ook een een trip maken met een boswachter om de kans de vergroten dat je wilt kunt spotten. Zij weten precies waar en wanneer ze op bepaalde plekken moeten kijken.

Tips voor tijdens het wandelen

De Veluwe bevat zoveel moois dat je niet binnen een half uurtje klaar bent. Bereid jezelf daarom goed voor op de (lange) wandeltochten die je zal gaan maken. Goede wandelschoenen, genoeg drinken voor onderweg, een rugzak en een verrekijker zijn een paar praktische voorbeelden hiervan. Goede wandelschoenen heb je nodig zodat je geen pijn aan je voeten krijgt. Slecht schoeisel kan zelfs andere klachten met zich meebrengen, zoals rugklachten. Ook wil je voldoende te drinken bij je hebben, omdat je tijdens lange wandeltochten (in misschien warme temperaturen) veel vocht kunt verliezen. Neem dus minimaal 2 liter water met je mee. In dit geval komt de rugzak goed van pas. Hierin kun je van alles meenemen voor onderweg. Je wilt uiteraard niet de hele tijd met allerlei losse spullen rondlopen. Om nog terug te komen op de verrekijker; deze heb je écht nodig om wild te spotten of om mooie natuur vanaf een afstand te bewonderen. Kijk voor meerdere tips op vvvepe.nl!