Liefhebbers van schoonheid en Italiaans vakmanschap kunnen hun hart ophalen bij Caruso. Het merk zelf vergelijkt het maken van een goed herenpak of kledingstuk met het maken van een voortreffelijk gerecht. Met de juiste inzet, kennis en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten of materialen ontstaat vanzelf een product dat goed gemaakt is en waarvan je intens kan genieten. Pauw.com laat je kennismaken met de veelzijdige mode van dit merk, die opvalt vanwege de prachtige uitstraling van de stoffen.

Het begon in een atelier in Soragna

In 1958 opende Raffaele Caruso een kleine kleermakersstudio in het Noord-Italiaanse Soragna. In dit atelier startte hij met twee naaisters, die op maat gemaakte pakken leverden aan heren uit de gegoede klasse. Tegenwoordig heeft de onderneming honderden medewerkers en biedt Caruso elk seizoen weer originele collecties met colberts, pakken en luxe herenjassen. Deze items worden door de kleermakers en naaisters met de hand afgewerkt.

Doordat het met de kennis van het traditionele kleermakersvak helemaal goed zit bij Caruso, kan dit Italiaanse luxemerk zich helemaal richten op de keuze voor kleuren, stoffen, garens en een afwerking met verfijnde details en accessoires. In de ambachtelijke fabriek ontstaan zo mooi gemaakte, speelse collecties die de man van nu talloze mogelijkheden bieden om er verzorgd, stijlvol en modieus uit te zien.

Flatterende designs en slanke pasvormen

Mannen dragen de items van Caruso zowel in formele stijlen met een wit overhemd als in casual-smart stijlen met een donkere jeans. Ook met een chino en casual shirts of pullovers zijn de nette jasjes altijd goed te combineren. Dankzij de hoge kwaliteit van de producten doe je lang met elk kledingstuk, dat steeds weer de basis vormt voor een nieuwe look. De smokings en broeken van wol of een mix van natuurlijke materialen voldoen aan hoge standaarden en zijn het resultaat van een fabricageproces dat steeds meer geperfectioneerd wordt.

De pakken en colberts van luxe en zorgvuldig geselecteerde materialen als wol, linnen, zijde, katoen en kasjmier zijn ideaal voor de man die een passie heeft voor handgemaakte items in een elegante Italiaanse stijl. Dankzij de slanke fits en de geraffineerde structuur van de stoffen kleden ze mooi af en zijn ze een lust voor het oog. De hoogwaardige materialen zijn ademend en dragen zacht en comfortabel.

Voor de man die kwaliteit voorop stelt

Of je nu gaat voor een klassiek pak van wol en zijde of een sportief ribjasje van katoen en kasjmier, de herenmode van Caruso is ideaal voor de man die graag zijn persoonlijkheid goed wil laten uitkomen. Welke leeftijd, stijl of nationaliteit je ook hebt, met dit Italiaanse designmerk geniet je van kwaliteit en een tijdloze, verfijnde look met eigentijdse details.

Het hele jaar door heeft Caruso pakken en smaakvolle colberts afgestemd op het nieuwe seizoen. Met luchtige stoffen in de zomer en behaaglijke materialen in de winter ben je continu verzekerd van een maximum aan comfort. Op Pauw.com ontdek je meteen dat de toewijding aan het ambacht van het maken van een herenpak bij dit succesvolle label centraal staat.