Wild eten met Wildproeverij.nl

Wij waren op zoek naar een gezellig uitje met wat vrienden. We wilden daarbij ook wat eten. We kwamen uit op de website wildproeverij.nl. We hadden geen idee wat we hiervan moesten verwachten en hebben dus geboekt.

Bij de wildproeverij leer letterlijk welke weg het wild aflegt dat in de Veluwe rondloopt, van de bossen tot op het bord. Je gaat op pad met een boswachter die je allerlei verhalen verteld over het wild dat je ziet, en over de fauna. Je leer er ook het belang kennen van het afschieten van het wild. Als ze dit niet zouden doen, dan zou dit schadelijk zijn voor de fauna maar ook voor het wild zelf.

Vervolgens demonstreert de jager de jacht. De vangst wordt meegenomen naar de jachthut waar het dier van ingewanden wordt ontdaan en wordt gestript zodat het klaar is voor consumptie. Het is prachtig om te zien wat voor weg het vlees aflegd. We kopen natuurlijk allemaal wel eens een biefstukje in de supermarkt, maar je zou eens moeten weten wat voor proces eraan vooraf gaat voor dat stukje vlees op je bord belandt.

Een dagje meelopen bij de Wildproeverij is echt geweldig. Het is een combinatie van een mooie natuurwandeling, het zien van indrukwekkende dieren, het meegaan met de jacht en lekker eten achteraf. Een verser stukje vlees dan dat wat net is afgeschoten is haast nergens op deze manier te verkrijgen. Het is een unieke ervaring om een keer mee te zijn geweest met een uitje zoals deze. Vooral als je ervan houdt om lekker een dagje buiten te deur te besteden om vervolgens een hapje te gaan eten. Daarnaast staat de prijs me ook wel aan. Wij zijn met meerdere personen gegaan. Je kunt je makkelijk en snel inschrijven om mee op pad te gaan en om vervolgens lekker te gaan eten. Ik heb het gevoel dat mijn inschrijving individueel ld. Deze benadering vind ik erg fijn.

Vanaf het moment dat je te horen krijgt dat je mee mag gaan op pad, en dat je in de mooie bosrijke omgeving aankomt, begint je reis pas echt. Ik zou het nog weer doen!