Saint Crispin’s: stijl, modieus en kwaliteit.

Saint Crispin’s een handgemaakte modieuze schoen voor iedere gelegenheid.

Met de productie van 1500 schoenen per jaar is Saint Crispin’s met recht een kleine producent te noemen. Wat is begonnen als een klein familiebedrijf in 1985 is vandaag de dag nog steeds een familiebedrijf met niet meer dan 20 man in dienst. Een Oostenrijkse schoenen fabrikant die gespecialiseerd is in handgemaakte schoenen heeft in 1992 de merknaam “Saint Crispin’s” laten registreren.

Phillip Car, een man uit de IT wereld ‒ gefascineerd door vakmanschap en herenschoenen ‒ vervoegde zich in 2003 als partner toe aan het bedrijf en nam daarbij de leidinggevende functies over. Kort daarna werden naast de op maat gemaakte schoenen de prêt-à-porter(wat betekent klaar om te dragen) schoenen series op de markt uitgebracht. In 2008 tijdens de crisis die iedereen ten deel viel, waren ze genoodzaakt de opgezette stroom- en productielijnen te herzien om het product in combinatie met levertijd weer uniek te maken voor exclusieve kleding en schoenenwinkels zoals www.pauw.com.

Saint Crispin’s staat voor stijl overgoten met oprecht vakmanschap.

Het zijn tijdloze ontwerpen met een weergaloze elegantie van Roemeense afkomst gevestigd in Brasov, het hart van de schoenmakerij in Transylvania sinds 1463. Wat dit merk zo speciaal maakt is dat elk schoeisel uit de fabriek handgemaakt is, maar niet alleen de schoenen ook de schoenveters en schoenendozen worden in de fabriek gemaakt. Zonder beperking of invloeden van buitenlandse investeerders is dit familiebedrijf uniek in zijn soort.

Saint Crispin’s, wat eigenlijk een verwijzing is naar beschermheilige van schoenmakers, kan met trots zeggen dat het schoenen produceren van de allerhoogste kwaliteit. Elk paar schoenen worden gemaakt in een productietijd van 45 uur. Een aankoop van deze schoenen op www.pauw.com garandeert extreem comfort gemaakt van de beste materialen, verwerkt in een perfecte constructie wat zorgt voor een levenslange tevredenheid. Daarmee zijn de schoenen robuust, smaakvol en gemaakt voor het leven.

Een ambachtelijke productie van maar 30 paar schoenen per week.

Met een klein team besteed men zeer veel aandacht met het maken van speciaal op maat gemaakte schoenen voor elke klant. Daarom duurt het maximaal twee maanden nadat de bestelling is ontvangen om de schoenen te maken. Dit in verband met de reeks veeleisende normen. Voordat de bestelling wordt verzonden naar de klant, krijgt het product nog even een nabehandeling wat bestaat uit een uur polijsten. ‘Saint Crispin’s’ is een levensstijl waarin modern en klassiek in elkaar opgaan.