Iedereen is verantwoordelijk voor het onderhouden van zijn eigen tuin, maar zodra het erop aankomt dat de natuur in de openbare ruimten dient te worden onderhouden of wanneer je een beetje hulp kan gebruiken bij het onderhouden van de natuur, dan is het handig om daar professionals voor in te schakelen. Wigink is het bedrijf dat zich al 25 jaar bezighoudt met het onderhouden van de natuur. Of het nou gaat om het onderhoud van bomen, landschappen en bosgebieden, Wigink weet zich daar wel raad mee. Overheden, stichtingen en bedrijven en particulieren roepen graag de hulp in van het bedrijf en profiteren dagelijks van de kennis en expertise van het bedrijf. Wigink heeft een grote passie voor de natuur en dat is goed te zien in de dienstverlening en de manier waarop dit wordt uitgevoerd.

De diensten van Wigink

Bij Wigink kun je terecht voor het aanleggen van bossen, het laten snoeien van bomen en zelfs het kappen van bomen. Daarnaast zijn er ook mensen die het zelf wagen om bossen te snoeien en te hakken, waarbij er soms stronken overblijven. Deze zijn wat lastiger te verwijderen, maar niet met de hulp van Wigink. Er zullen altijd materialen overblijven, zoals houtstronken en takken en stukken hout. Maar deze worden weer goed gebruikt door het bedrijf door hier weer meubels van te maken of andere producten waardoor er niet alleen wordt opgeruimd, maar waardoor er ook op milieubewuste manier wordt omgegaan met de materialen die over blijven. Ook voor het opbouwen van een hooiberg of voor het maken van overkappingen en het bouwen van schuren en tuinmeubelen kun je bij het bedrijf terecht.

Meubels en hekken

Een van de meest populaire artikelen die Wigink op de website laat zien zijn de meubels en hekken. Het aanbod aan meubels varieert van tafels die je in de eetkamer kan plaatsen tot aan stoelen voor in de tuin. Deze meubels zijn gemaakt van stevig hout en op een vakkundige manier in elkaar gezet, zodat je niet alleen duurzame producten hebt maar ook producten uit de natuur die een andere dimensie geven aan de ruimte waarin je deze plaatst. Complete tuinsets zijn ook te bekijken in het assortiment. Deze tuinsets bestaan uit mooie onderdelen die goed bij elkaar passen en een mooi geheel vormen waardoor de set is ontstaan. Deze sets passen goed in elke tuin. Doordat de meubels uit de sets zijn gemaakt van natuurlijke elementen (het hout), geeft het een landelijke sfeer in de tuin. Dit zorgt niet alleen voor gezelligheid, maar het ziet er ook verzorgd en mooi uit.

Mijn ervaring met de diensten van Wigink

Ik heb Wigink gevraagd om me te helpen met het onderhouden van de bomen in mijn gemeente. Ik ben namelijk verantwoordelijk voor de bomen die direct langs mijn stoep staan. Maar de eikenboom is vrij moeilijk te onderhouden. Met de professionele hulp van Wigink was het geen enkel probleem meer om zelfs deze moeilijke bomen goed te onderhouden. Ik stond ervan versteld hoe snel het bedrijf aan het werk ging en de professionele materialen die ze meebrachten om de bomen op de juiste manier te onderhouden. Ze hadden ook heel veel kennis van de bomen waardoor ze me konden vertellen wat er met de boom aan de hand was en waardoor het niet bloeide zoals het eigenlijk zou moeten. Ik kan wel zeggen dat ik die dag veel heb geleerd en kennis heb meegekregen om in het vervolg daar beter op te letten. Alleen voor het onderhouden van de bomen zal ik altijd de hulp van hen in blijven schakelen door hun expertise en geduld.