Na de tweede wereldoorlog wordt Pauw opgericht. Het concept van Paus is vernieuwend en gewaardeerd waardoor ze al snel uitgroeien tot een internationaal bedrijf. Showrooms worden in Amsterdam, Parijs en München geopend. Het bedrijf is altijd zijn eigen signatuur gehouden. Luxe en elegante uitstraling met stoere elementen. Dit zie je terug in de pasvorm, het ontwerp en de luxe materialen die er gebruikt worden. Het bedrijf combineert eigen ontwerpen met andere exclusieve merken om de meest luxe items te creëren. Elk item is compleet uniek en wordt met karakter gevormd zodat de klant zichzelf kan identificeren met het kledingstuk.

Heren pak review

De “Wollen Peak Lapel Smoking” door CARUSO is een prachtig chique pak. Het pak is te verkrijgen voor 1925 euro en daarbij kan er gekozen worden uit twee kleuren: zwart en blauw. De smoking is heeft een slanke pasvorm en is ook verkrijgbaar in meerdere maten waardoor elk figuur zijn eigen pak heeft. De broekspijpen van de smoking zijn onafgewerkt waardoor de lengte van de broekspijpen precies op maat gemaakt kan worden door een kleermaker. Deze service biedt Pauw ook gratis aan in één van hun winkels. Persoonlijk vind ik dit een mooie service aangezien je voor een pak van over de duizend euro ook wel wat kan verwachten. Een aanpasbare lengte vind ik dan ook helemaal niet gek en zeer klantvriendelijk gedaan.
De CARUSO smoking is volledig gemaakt van S150 wol, dit geeft aan dat de smoking van een hele fijnheid van de vezel gemaakt is. Alle vezels achter elkaar gelegd van 1 kilo wol reiken dan tot 150 kilometer. Een pak met S150 kwaliteit glanst meer en sluit prachtig aan op het lichaam. Het enige nadeel van dit pak is doordat het zo fragiel en fijn gemaakt is, het ook minder slijtvast is. Dit maakt het pak natuurlijk niet minder mooi en het is een prachtig item om in de kast te hebben voor speciale gelegenheden.

Het jasje heeft Peaked Labels (pieklabels), paspelzakken en 1 knoopsluiting. De broek en het revers zijn afgewerkt met een contrasterende kleur. De contrasterende kleur zorgt ervoor dat het een hele unieke combinatie wordt en het dus niet meer een saai geheel is. Hierdoor is het geen gemiddeld pak maar juist een unieke aanschaf die je zeker kan showen op speciale gelegenheden.

Wat me wel opviel is het feit dat Paul niets benoemd over enige duurzaamheid in hun items wat ik altijd wel een afknapper vind aan een bedrijf. Wanneer je zoveel geld voor een smoking vraagt ga ik er eigenlijk altijd wel automatisch vanuit dat het bedrijf investeert in enige innovatieve duurzaamheid in de kleding.

Naast dat ik dat een mindere factor vond aan het bedrijf vind ik hun klantvriendelijkheid echt helemaal top! Ze reageren gelijk in de chat op hun website “www.pauw.com” wanneer je ze een vraag stelt en hebben hele unieke items waardoor je niet een gemiddeld item voor een hoge prijs koopt. Ze hebben daadwerkelijkheid veel kwaliteit in hun kleding waardoor het dragen van een item enorm comfortabel aanvoelt.