De voordelen van bedrijfsfitness

We weten allemaal dat bewegen gezond is. Regelmatige lichaamsbeweging is goed voor je immuunsysteem waardoor de kans op het krijgen van een verkoudheid of griep wordt verminderd. Ook is de kans op het krijgen van obesitas, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, stress en diabetes minder.

Een fitnessruimte openen binnen een bedrijf

Wanneer een werknemer fit en gezond is, zal ook de werkgever daarvan profiteren. Ondanks dat veel werknemers gemotiveerd zijn om gewicht te verliezen en een goede fysieke gezondheid willen houden, geven veel werkgevers extra prikkels om hen daartoe extra aan te moedigen. Een fitnessruimte openen in het bedrijf is hiervan een goed voorbeeld. Zo’n bedrijfsfitnessruimte binnen het bedrijf heeft voordelen voor de werknemer en werkgever.

De voordelen voor de werknemer

Wanneer je met een vaste regelmaat traint, zul je meer voordelen ervaren dan alleen maar gewichtsverlies. Door de oefeningen zullen alle aspecten van het leven verbeteren, maar ook de productiviteit van je werk. Door in vorm te komen en te blijven, word je productiviteit op je werk beter. Je zult automatisch sneller gaan werken waardoor ook je kans op promotie groter wordt. Door niet regelmatig te gaan sporten, kun je zelfs je baan op het spel zetten en dat wil je hoe dan ook voorkomen. Wanneer je aan het sporten bent, verbeter je de bloedstroom door je lichaam en hersenen. Daardoor groeit je bewustzijn en zul je ook sneller een volgend groot project aanpakken. Door het sporten krijg je meer energie waardoor je alerter op je werk wordt en blijft. Wanneer je geen tijd hebt om iedere dag een volledige cardio training uit te voeren dan kun je kleine dingen veranderen om je dagelijkse doelen te bereiken. Ga wandelen tijdens de lunchpauzes of neem regelmatig de trap in plaats van de lift. Je zult na een bepaalde periode meer uithoudingsvermogen krijgen, waardoor je beter aan de fysieke eisen van je baan tegemoet kunt komen. Je zult, doordat je beter oplet, minder risico lopen op het krijgen van een ongeval tijdens je werkzaamheden. Om dit allemaal te bereiken zou je iedere dag minimaal 30 minuten oefeningen moeten doen.

Je geestelijke gezondheid

Je kunt ook op een andere manier werken om productiever op je werk te verschijnen. Het kan door het verbeteren van je geestelijke gezondheid. Wanneer je regelmatig oefeningen doet, zullen je gevoelens van angst en depressie verminderen. Als je gaat oefenen zal er serotonine in je hersenen vrijkomen. Dat verbeter je algehele gemoedstoestand, waardoor je je ook beter gaat voelen. Je kunt dan beter omgaan met stress op je werk. Daarom zul je door regelmatig te sporten ook beter om kunnen gaan met stress op de werkvloer. Wanneer je beter met stress kunt omgaan, zul je automatisch beter met je collega’s kunnen opschieten en die onderlinge verhouding is ook weer goed voor de werkgever.

De lichaamsbeweging

Door regelmatig te sporten in de fitnessruimte op het bedrijf verminder je het krijgen van bepaalde ziektes. Je immuunsysteem verbetert waardoor je niet snel ziek wordt. Daardoor zijn er minder ziektedagen. Ook de productiviteit zal beter worden wat goed is voor het hele bedrijf.

De voordelen voor werkgever

Doordat door het sporten de algehele gezondheid van de werknemers beter wordt, zal het ziekteverzuim minder worden. Dat leidt tot lagere ziektekosten waardoor ook de totale bedrijfskosten minder worden. Een fitnessruimte bij het bedrijf zal een extra stimulans zijn om te gaan sporten. Velen vinden het moeilijk, als ze thuis zijn, om tijd vrij te maken om te gaan sporten. Wanneer je de kans krijgt om te gaan sporten bij het bedrijf, waar je overdag werkt, is het vaak gemakkelijker om er dan tijd vrij voor te maken.

Niet alle bedrijven hebben ruimte voor het maken van een fitnessruimte. Omdat werkgevers echter weten dat sporten goed is voor het bedrijf, krijgen werknemers korting op een fitness-abonnement bij een sportschool. Ook dan kan een werkgever profiteren van de fitte werknemer. De werkgever zal een afspraak maken met de sportschool waar zijn werknemers tegen een aanzienlijke korting kunnen gaan sporten. De werkgever zal daarvoor een bepaald bedrag aan de sportschool betalen. Ze kunnen dan de hele week gebruik maken van de fitnessruimte in de sportschool. In veel gevallen zullen de werknemers onderling met elkaar afspreken wanneer ze naar de sportschool zullen gaan. Daardoor wordt de collegiale band versterkt wat ook weer goed is voor het uitoefenen van de werkzaamheden binnen het bedrijf.